stylebyvarga.blogg.se

Hej! Jag älskar inredning! När jag var liten ville jag bli konstnär, kläddesigner, make up artist och inredningsarkitekt, men istället studerar jag kanske lite oväntat till att bli strategisk inköpare! Så på min fritid så släpper jag min kreativitet fri och målar tavlor, bakar tårtor, inreder och designar lampor. Hoppas min blogg ger lite inspiration och idèer till egna projekt!

Vinterjacka = Vi ses igen

Publicerad 2012-10-23 21:06:00 i Mode

Jag beslöt mig för att använda min två år gammla Svea jacka den här vintern också. Den är super snygg och super varm men tyvärr är den en storlek förstor och den går ner till knäna, vilket inte är en bra sak när man redan har korta ben! Dessutom är det ett hål i ryggen som är igensytt men som man ändå kan ana, och då irritera sig på. Anledningen till att jag väljer att använda den även iår är enkel: Fattig Student! Hade heldre velat köpa Gant jackan istället, men det får helt enkelt bli nästa vinter! You can´t have it all!
 
Den här får hänga kvar även denna vinterna :
 
 
Vi ses nästa år :
 

Såld på: Guld, bronz och koppar!!

Publicerad 2012-10-23 19:19:00 i Inrendning

 
Igår ramlade jag in på bloggen Stocklounge av Erika Norberg och hon har fått mig att bli väldigt intresserad av guld, koppar och bronz! Vi är väldigt lika i våran inredningsstil, hon gillar också sekelskifte, lyx, retro och stilrenhet. Metallic hade jag dock helt missat och det tycker jag satt som pricken över i:et! Hon använder det mycket i hennes inredning och jag gillar verkligen den varma känslan som rummet får. Har alltid älskat silver men aldrig vågat ta steget mot varmare toner, förrens igår! Kommer nu att börjar spana efter det i framtida inredningsinköp!
 
Några bilder att inspireras av från hennes blogg :
 
Känner att det finns en slående likhet mellan hennes sovrum och mitt!
Samma här, matsalen är inred med möbler från förr men lampan är lyxig och modern! Iofa har inte min lampa kommit upp än men ändå!
Såklart har hon ett Smeg kylskåp! Det har jag velat ha i flera år! Jag vill ha ett svart och även diskmaskinen ligger på inköpslistan.

Walk in Closet...

Publicerad 2012-10-23 11:48:00 i Inrendning

...är något jag alltid drömt om att ha! Jag har förstått att det blir ganska svårt att få till en sådan om man köper ett kataloghus. Iofs så kanske man skulle kunna prata med en arkitekt och be denne att rita in ett rum extra. Jag är ju en person som älskar det neutrala i inredningen, för om bakgrunden är just neutral så kan man sätta fokus på små detaljer som man vill förtydliga. Så vill jag ha det i hela huset förutom just i min walk in closet! Där får det gärna vara lite over the top med metallic färger, puderrosa, alla nyanser av pastell, osv. Detta gör enligt mig att kläderna ser roligare ut! För det har hänt många gånger att jag gått in i en affär med sjukt snygg inredning där alla kläderna såg ut att fullkomligt glänsa ikapp där inne, men väl hemma inne i min garderob så ser dom lite tråkiga ut och det där skimret har trillat bort. Trick the eye helt enkelt!

Inspireras av :

 
Det ska alltså INTE se ut såhär :
 

 

Inredning!

Publicerad 2012-10-23 01:30:00 i Inrendning

När jag och min sambo skulle flytta till vår nya lägenhet i sommras så befann jag mig i ett konstant lyckorus! Lägenheten är från 1800-talet så jag kunde äntligen inreda precis i den stilen jag gillar, fusionen av gammalt och modernt. Lampor behövdes tillverkas, tavlor målas, inredning köpas, möbler målas om, rum inredas. Jag sa att jag var i ett lyckorus va? Hade jag inte varit student med en stram budget så hade jag kunnat ta ut svängarna ännu mer men minimalistiskt är ju ändå något jag föredrar så resultatet blev ändå lyckat! Vi har fortfarande lite kvar men vi tar resten lite i taget.
 
Här är några av de saker vi köpte :
 
 

Hallen...

Publicerad 2012-10-23 01:15:00 i Inrendning

...ska vara ljus och öppen. Det ska finnas en inbyggd bänk att sitta på och en inbyggd garderob för kläderna. Har haft svårt för att hitta bra inspirationsbilder på just snygga hallar men hittade ialf några som är ungefär så som jag tänkt mig.
 
Inspireras av :
 

Kontoret...

Publicerad 2012-10-23 01:04:00 i Inrendning

...kommer att vara rummet där jag och min sambo kommer att sköta företaget "Familjen". Det kanske låter lite oromantiskt att kalla vår framtida familj för ett företag men vi tycker båda det är roligt att planera, strukturera och organisera så att vi har koll på läget! Därför behövs en hylla för våra pärmar och en stor datorskärm så att man tydligt kan se hur veckoschemat ser ut. Det är lätt att just kontoren blir tråkiga, röriga och inredda helt utan stil, men det behöver inte vara varken tråkigt eller rörigt i ett kontor. Tvärtom kan kontor vara riktigt snygga och vackra genom att försöka tänka bort att det är just ett kontor och inreda det med samma passion som vilket annat rum som helst. Är just nu väldigt kär i Louis Ghost stolen, formen är hämtad från förr men är tillverkad i genomskinlig plast! Slänger man på en fårskinnspläd på den så blir den både bekväm och snygg!
 
Inspireras av :
 
 

Köket...

Publicerad 2012-10-22 21:35:12 i Inrendning

...ska vara vitt, ha en köksö, ha en stor vask som rymmer en plåt, ha en inbyggd soffa där någon kan chilla medans jag lagar mat eller bakar. Jag gillar att blanda gammalt med modernt för att få ett djup, skapa en själ i rummet. Stuckaturer i taket och en 1700-tals stol som möter ny design. Vackert.
 
Inspireras av :
 
 

Badrummet...

Publicerad 2012-10-22 21:11:00 i Inrendning

...ska kännas som ett spa. Man ska kunna ta långa avkopplande bad med doftljus och kanske bengaliska trummor som bakgrundsljud haha. Nej kanske inte men det vore väldigt smidigt med inbyggda högtalare i väggen så man kan ligga och lyssna på musik eller radio i badkaret. Helst vill jag ju ha två stora badrum, då kan det ena vara mer åt spa hållet medans det andra kan vara lite lyxigt. Man kan aldrig få för mycket lyx! haha.
 
Inspireras av :
 

Vardagsrummet...

Publicerad 2012-10-22 20:37:22 i Inrendning

 
...är en av de viktigaste rummen tycker jag i ett hus. Det måste vara mysigt så man kan gosa ner sig i soffan bland kuddar och mjuka filtar med en kopp varmt te och en bra film, på kvällen. På dagen ska det vara ljust och stilrent så att rummet blir större o man blir pigg och sugen på att designa!
 
Inspireras av :
 
 
 
 
 
 

Sovrummet..

Publicerad 2012-10-22 20:34:00 i Inrendning

 
...är det rummet som ska kännas lyxigt som på ett hotellrum! Då menar jag alltså de hotellrummen som har femstjärnor och oftast hittas i länder som USA, Dubai och Paris. Det är så viktigt att lägga de extra 2-3 minuterna det tar att bädda sängen och plocka undan sockar och annat på golvet så att det ser inbjudande ut när man ska gå och lägga sig. Totally worth it!
 
Inspireras av :
 
 
 
 
 
 

Mitt framtida hus

Publicerad 2012-10-22 20:05:00 i Inrendning

 
Om några (läs många) år vill jag bygga ett hus som är modernt, stilrent och går åt stilen funkis. Huset får gärna vara litet, med öppen planlösning, det är läget som känns viktigast för mig och min sambo. Huset kan man alltid ändra på med tiden men läget är ju svårare att flytta på. Skulle gärna vilja bo nära havet, ha den som utsikt, se den bre ut sig och möta horisonten. Vi är bortskämda med utsiken från lägenheten vi har idag så det skulle bli jobbigt att byta ner sig. Fasaden ska vara i vit puts men en och annan vägg kan vara i sten eller annat material. Velar mellan att bygga ett helt nytt hus eller renovera ett gammalt. Äldre hus har en själ som tyvärr inte går att återskapa i kataloghus.
 
Inspireras av :
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela